Strömmens gårdsmejeri ligger i västra Medelpad strax utanför Ånge. Vi tillverkar och säljer ostar gjorda på egenproducerad ekologisk fårmjölk och inköpt komjölk.

Strömmens gårdsmejeri

  • Öppet alla dagar
  • 070 -303 94 43 (Martin)
  • 070-647 89 08 (Agneta)
  • Ekologiskt

Vår ost kan du köpa direkt av oss på de marknader vi deltar, på ICA Supermarket i Ånge men även i vår gårdsbutik i anslutning till mejeriet.

Gårdsbutiken är öppen när vi är hemma. Vill du vara säker på att vi är på plats ringer du oss.

Vi som arbetar på Strömmens gårdsmejeri är Martin Andersson och Agneta Larsson. Vår ambition är att göra smakrika och vackra ostar. Våra fårostar görs på ekologiskt certifierad fårmjölk från vår egen gård. Våra koostar gör vi på inköpt komjölk från en gård dryga milen bort.

Boltjärn blå
Grönmögelost gjord på pastöriserad fårmjölk.
Lagrad minst 3 månader.
Vikt ca 3 kg.

Lamembert
Vitmögelost gjord på pastöriserad fårmjölk.
Lagrad 6-8 veckor.
Vikt ca 150 gram.

Ranklev
Formsatt färskost med aska och vitmögelyta.
Ätmogen vid 2 veckors lagring.
Vikt ca 150 gram.

Snödskalle
Formsatt färskost med vitmögelyta.
Ätmogen vid 2 veckors lagring.
Vikt ca 120 gram.

Tant grön
Grönmögelost gjord på komjölk.
Lagrad minst 5 månader.
Vikt ca 3 kg.

Camembert
Vitmögelost gjord på komjölk.
Lagrad 6-8 veckor.
Vikt ca 150 gram.

Sven Kals
Pressad kittostgjord på komjölk.
Lagrad minst 5 månader.
Vikt ca 2 kg.

Upplev Ånge stor transparant logotyp i vit och grå.

Ånge kommun består av tätorterna:
Alby, Ånge, Ljungaverk, Fränsta och Torpshammar.