Den 24 februari kl. 11:00 är det åter dags för Parteboda Veteranskoterrace 2018 på Gårdtjärn.
Spela videoklipp

Den 23 februari kl. 11:00 till 18:00 är det åter dags för Parteboda Veteranskoterrace på Gårdtjärn. Tävlingar, lotterier och mycket mer utlovas tillsammans med och skönt “utomhushäng”!

Parteboda Veteranskoterrace 2019

Plats: Partebodatjärnen (Gårdtjärn)
Adress: Parteboda, 841 92 Ånge

Veteranskoterrace i Parteboda 7:e året. Kom och upplev ett fartfyllt event på Gårdtjärn. 

Herr och damklasser, utställare, barnaktiviteter, servering, bandvagnsåkning med mera. Första start kl 11.00

Läs hela programmet och tävlingsregler och anmälan på www.parteboda.se.

200 kronor anmälan senast 18/2. 300 kronor efteranmälan i mån av plats. 100 kronor utställningsklass.

SNÖSKOTERN

Nödstopp med ögla fästes i klädsel eller armband. Fungerande broms. Stänklapp bör vara monterad. Vevhus skall härstamma från snöskoter och får modifieras. Vevhuset skall överensstämma med årsmodellsbegränsningar för respektive klass. Trimmade motorer och motorer med trimpipor flyttas till modernaste klassen oavsett ursprungligt chassi och årsmodell.

Det är tillåtet att byta förgasare från membranförgasare till trottelförgasare. Stötdämpare skall vara av originaltyp. Har man hjulboggie original är det ej tillåtet att byta till glidboggie. Om så skett flyttas man direkt upp i modernaste klassen. Ingen dubbning är tillåten. Matta modell “järngräv” är tillåten.

FÖRAREN

Undertävling skall hjälm användas. Föraren skall ha fyllt 16 år och ha ett förarbevis för snöskoter eller körkort/traktorkort utfärdat före 2000-01-01. Om föraren kör skotern på ett sådant sätt så att det kan utgöra fara för de tävlande eller någon annan i närliggande omgivning så diskvalificeras föraren omedelbart från tävlingen.

Alkohol är inte tillåtet. Byte av snöskoter tillåts inte undertävlingen. Förare får inte dela snöskoter med någon annan i samma klass men det är godkänt att dela snöskoter mellan dam- och herrklassen. Skotern ska köras fram till startlinjen när funktionären ger tecken. Start vid signal av “starter”.

Efter målgång ska skotern omgående köras av banan. Om fel uppstår på en skoter under pågående heat, går segern till den andra tävlande om han/hon kommer i mål först. Om något fel uppstår vid starten, ges ett extra försök. Om skotern missar ett hinder (t ex slalom) ska man ta om hela den aktuella slalombanan, dock tillåts detta endast 1 gång. Om man inte klarar hindret andra gången diskas man.

Flygande besiktning av de tävlande snöskotrarna kommer att ske under tävlingsdagen. Samtliga anmälda skall startregistreras på plats mellan 10:00-10:30.

Dela på facebook
Dela
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share