Den 24 februari kl. 11:00 är det åter dags för Parteboda Veteranskoterrace 2018 på Gårdtjärn.
Spela video

Lördag den 24 februari kl. 11:00 är det åter dags för Parteboda Veteranskoterrace 2018 på Gårdtjärn. Försäljning av bland annat hamburgare, kaffe, kolbullar och lotter.

Parteboda Veteranskoterrace 2018

Plats: Partebodatjärnen (Gårdtjärn)

Nytt för i år är en utställningsklass. 

• Hamburgare • Kolbullar • Kaffe/dricka/bullar • Lotteri • Barnaktiviteter • Utställare • Skotertipsslinga

Herr/damklass t.om. 1969, 1970-79 och 1980-90.

Anmälningsavgift 200 kr (anmälan senast 19/2), efteranmälan i mån av plats 300 kr. Utställningsklass 100 kr, fina priser.

Betalning till bankgiro 636-7106 eller Swish 123 502 0714. Anmälan till Nathalie (bindande) 070-579 32 83.

Vi hoppas på fler anmälningar till damklassen än föregående år!

SNÖSKOTERN

Nödstopp med ögla fästes i klädsel eller armband. Fungerande broms. Stänklapp bör vara monterad. Vevhus skall härstamma från snöskoter och får modifieras. Vevhuset skall överensstämma med årsmodellsbegränsningar för respektive klass. Trimmade motorer och motorer med trimpipor flyttas till modernaste klassen oavsett ursprungligt chassi och årsmodell.

Det är tillåtet att byta förgasare från membranförgasare till trottelförgasare. Stötdämpare skall vara av originaltyp. Har man hjulboggie original är det ej tillåtet att byta till glidboggie. Om så skett flyttas man direkt upp i modernaste klassen. Ingen dubbning är tillåten. Matta modell ”järngräv” är tillåten.

FÖRAREN

Undertävling skall hjälm användas. Föraren skall ha fyllt 16 år och ha ett förarbevis för snöskoter eller körkort/traktorkort utfärdat före 2000-01-01. Om föraren kör skotern på ett sådant sätt så att det kan utgöra fara för de tävlande eller någon annan i närliggande omgivning så diskvalificeras föraren omedelbart från tävlingen.

Alkohol är inte tillåtet. Byte av snöskoter tillåts inte undertävlingen. Förare får inte dela snöskoter med någon annan i samma klass men det är godkänt att dela snöskoter mellan dam- och herrklassen. Skotern ska köras fram till startlinjen när funktionären ger tecken. Start vid signal av ”starter”.

Efter målgång ska skotern omgående köras av banan. Om fel uppstår på en skoter under pågående heat, går segern till den andra tävlande om han/hon kommer i mål först. Om något fel uppstår vid starten, ges ett extra försök. Om skotern missar ett hinder (t ex slalom) ska man ta om hela den aktuella slalombanan, dock tillåts detta endast 1 gång. Om man inte klarar hindret andra gången diskas man.

Flygande besiktning av de tävlande snöskotrarna kommer att ske under tävlingsdagen. Samtliga anmälda skall startregistreras på plats mellan 10:00-10:30.

Dela
Upplev Ånge stor transparant logotyp i vit och grå.

Ånge kommun består av tätorterna:
Alby, Ånge, Ljungaverk, Fränsta och Torpshammar.