Wild Medelpad

ger dig möjlighet att uppleva de vilda djurens liv på ett respektfullt sätt och på nära håll. Vi har god kunskap om områdets natur och djurliv, särskilt de djur som du kan se hos oss som t.ex. brunbjörn, kungsörn och havsörn men även järv och varg.

Viltskådning i specialbyggt gömsle.
En räv smyger fram vid Wild Medelpad gömslet.

Information

Vårt arrangemang består av viltskådning för er som vill klara er själva i ett av Sveriges modernaste gömslen. Du kan komma själv eller med andra för att få möjlighet att uppleva de vilda djuren riktigt nära. Vårt gömsle har tre luckor/platser anpassade för foto och spaning med kikare. Gömslet är delvis isolerat, har två bäddar samt en gasolkamin. Det finns möjlighet att värma mat och dryck.

Gömslet kan bokas följande perioder:
1 februari – 14 april senast två timmar före solens uppgång till tidigast två timmar efter solens nedgång.
Med möjligheter att se främst kungsörn och havsörn men även järv.

15 april – 31 juli 
från kl. 16:00 till kl. 10:00 påföljande dag. Med möjligheter att se främst brunbjörn

Priser inklusive moms:
1 250 sek / person (max tre personer per tillfälle).

Utsidan av gömslet med Bengt Nordström som driver Wild Medelpad.

Gömsle

Vårt gömsle står i skuggan av en äldre granskog vid en liten tjärn som är omgärdad av mestadels glesbeväxt myr. Gömslets anpassade gluggar är i riktning norr för att få ett bra medljus. Avståndet till utfodringsplatsen är 10 – 35 meter, beroende på vilken art som är aktuell för tillfället. I gömslet finns en effektiv gasolkamin.

Vårt specialbyggda gömsle är i grunden en grillkåta på 15 kvadratmeter. Snurrstolar på ett välisolerat golv med flamsäker matta gör det tyst och komfortabelt. Anpassade luckor (30×25 cm) med gluggar gör det enkelt att fotografera och spana.

Väggmonterade hållare för videohuvud passande större tubkikare och teleobjektiv från 400 mm och uppåt. Hållarna kan enkelt vikas åt sidan om man har eget tripod.

Våningssäng och gasolkamin samt möjligheter att värma mat gör vistelsen bekväm. Här finns även goda möjligheter att kunna surfa med 4G normalhastighet.

I Wild Medelpad gömslet där man kan se våningssäng och eldstad.

Boende

Nybo
Fullt utrustat gårdshus med 5 bäddar (2 dubbelsängar och 1 enkelsäng).
Självhushåll med kyl och frys samt tillgång till tv och wifi.
Hundgård finns i anslutning till huset.
Pris: 350 kr/dygn/person.

Malsjöbodarna
Timrad stuga med 3 bäddar (1 våningssäng och 1 enkelsäng).
Självhushåll med gasolkök och kyl. Vatten och el saknas.
Tillgång till båt i sjön Maljan.
Pris: 200 kr/dygn/person.

Möjlighet till paketlösningar finns med en natt i gömsle och boende på Islands Tree houses. Island Tree Houses handlar om en möjlighet att få uppleva något unikt. Ni bor i ett träd, mitt i vildmarken på en egen ö och omgiven av total tystnad. Mer information om detta unika boende hittar du här.

Skogen runt om Wild Medelpad gömslet.

Om oss

Wild Medelpad drivs sedan 2016 av Bengt Nordström. Bengt är född och uppväxt i Malsjöbodarna och har genom det och sitt hängivna naturintresse fått stor erfarenhet av de fem stora rovdjuren som alla finns i området.

En av målsättningarna med vårt arrangemang är att våra kunder ska kunna  få uppleva de vilda rovdjuren i deras egen miljö och därmed skapa starka positiva minnen för resten av livet. Ett mål är också att kunna vara en förebild för naturturism i Sverige.

Vi håller till vid Malsjöbodarna i Haverö, Ånge kommun. Landskapet utgörs till större delen av en vågig bergkullterräng på urberg, täckt av skogklädd morän och områdets högsta berg är Myckelmyrberget 577 möh. Området är rikt på sjöar, myrar och granskog samt har flera naturreservat men framförallt de fem stora rovdjuren.

Kontakt

Tommie Larsson
076-187 27 67
info@upplevange.nu

Kevin Larsson
070-652 48 81
info@upplevange.nu

Upplev Ånge stor transparant logotyp i vit och grå.

Ånge kommun består av tätorterna:
Alby, Ånge, Ljungaverk, Fränsta och Torpshammar.