Wild Medelpad

ger dig möjlighet att uppleva de vilda djurens liv på ett respektfullt sätt och på nära håll. Vi har god kunskap om områdets natur och djurliv, särskilt de djur som du kan se hos oss som t.ex. brunbjörn, kungsörn och havsörn men även järv och varg.

Viltskådning i specialbyggt gömsle.
Vårt arrangemang består av viltskådning för er som vill klara er själva i ett av Sveriges modernaste gömslen. Du kan komma själv eller med andra för att få möjlighet att uppleva de vilda djuren riktigt nära. Vårt gömsle har tre luckor/platser anpassade för foto och spaning med kikare. Gömslet är delvis isolerat, har två bäddar samt en gasolkamin. Det finns möjlighet att värma mat och dryck.

Vårt gömsle står i skuggan av en äldre granskog vid en liten tjärn som är omgärdad av mestadels glesbeväxt myr. Gömslets anpassade gluggar är i riktning norr för att få ett bra medljus. Avståndet till utfodringsplatsen är 10 – 35 meter, beroende på vilken art som är aktuell för tillfället. I gömslet finns en effektiv gasolkamin.

Vårt specialbyggda gömsle är i grunden en grillkåta på 15 kvadratmeter. Snurrstolar på ett välisolerat golv med flamsäker matta gör det tyst och komfortabelt. Anpassade luckor (30×25 cm) med gluggar gör det enkelt att fotografera och spana.

Väggmonterade hållare för videohuvud passande större tubkikare och teleobjektiv från 400 mm och uppåt. Hållarna kan enkelt vikas åt sidan om man har eget tripod.

Våningssäng och gasolkamin samt möjligheter att värma mat gör vistelsen bekväm. Här finns även goda möjligheter att kunna surfa med 4G normalhastighet.

Gömslet kan bokas följande perioder:
1 februari – 14 april senast två timmar före solens uppgång till tidigast två timmar efter solens nedgång.
Med möjligheter att se främst kungsörn och havsörn men även järv.

15 april – 31 juli 
från kl. 16:00 till kl. 10:00 påföljande dag. Med möjligheter att se främst brunbjörn

Priser inklusive moms:
1 250 sek / person (max tre personer per tillfälle).

Wild Medelpad drivs sedan 2016 av Bengt Nordström. Bengt är född och uppväxt i Malsjöbodarna och har genom det och sitt hängivna naturintresse fått stor erfarenhet av de fem stora rovdjuren som alla finns i området.

En av målsättningarna med vårt arrangemang är att våra kunder ska kunna  få uppleva de vilda rovdjuren i deras egen miljö och därmed skapa starka positiva minnen för resten av livet. Ett mål är också att kunna vara en förebild för naturturism i Sverige.

Vi håller till vid Malsjöbodarna i Haverö, Ånge kommun. Landskapet utgörs till större delen av en vågig bergkullterräng på urberg, täckt av skogklädd morän och områdets högsta berg är Myckelmyrberget 577 möh. Området är rikt på sjöar, myrar och granskog samt har flera naturreservat men framförallt de fem stora rovdjuren.

Boenden

Fullt utrustat gårdshus med 5 bäddar (2 dubbelsängar och 1 enkelsäng).

Självhushåll med kyl och frys samt tillgång till tv och wifi.
Hundgård finns i anslutning till huset. Tillgång till strand och båt vid Holmsjön ca 800 meter bort.

Pris: 700 kr/dygn, 4000 kr/vecka.

Timrad stuga med 3 bäddar (1 våningssäng och 1 enkelsäng). Självhushåll med gasolkök och kyl. 

Vatten och el saknas.
Tillgång till båt i sjön Maljan ca 400 meter bort.

Pris: 400 kr/dygn, 2000 kr/vecka.

Sommarstuga med 2 st. bäddsoffor. Tillgång till båt i Malsjön ca 800 meter bort.

Saknar rinnande vatten men el finns.

Pris: 500 kr/dygn, 2500 kr/vecka.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share